13/01/2014
Fiat Ducato benoemd tot “Motorhome Base Vehicle of the Year 2014

Met 59.2 procent van de stemmen is de Fiat Ducato benoemd tot “Motorhome base vehicle of the year 2014” in een lezersstemming van het Duitse magazine “Promobil”. Aangezien Fiat zelf geen campers produceert, bewijst de overwinning in deze categorie het vertrouwen dat klanten hebben in de technologie van de Fiat Ducato, wie de producent van de ombouw dan ook mag zijn. De Fiat Ducato, al jaren de onbetwiste nummer een op de Duitse campermarkt met een marktaandeel van meer dan 67 procent, won hiermee voor de zevende keer op rij deze prestigieuze lezersstemming.

De Fiat Ducato, welke in ontelbare uitvoeringen gebruikt wordt door opbouw fabrikanten als basisvoertuig voor hun diverse campers, finishte wederom voor haar concurrenten zoals de Mercedes Sprinter en Volkswagen T5. Bernd Wachtel, Hoofd Conversies bij Fiat Group Automobiles Germany AG, nam de prijs in ontvangst gedurende de ceremonie op de CMT vakantiebeurs in Stuttgart, Europa’s grootste vakbeurs voor vrijetijd en toerisme.

De verkiezing voor “Motorhome of the Year" door de lezers van "Promobil" magazine wordt al meer dan 25 jaar beschouwd als de barometer voor trends in de camperindustrie.

Het vertrouwen van ombouwers en klanten bewijst van het moderne en innovatieve programma van Fiat Professional, de lichte bedrijfswagens divisie van Fiat Group Automobiles.