26/06/2013
Fiat Professional lanceert nieuwe generatie Fiat Scudo

De Fiat Scudo is ontwikkeld om te beantwoorden aan de transportbehoeften in zowel de binnenstad als op de buitenwegen en is hierdoor de afgelopen jaren uitgegroeid tot een geliefde partner voor ondernemers en particulieren. De Fiat Scudo is een multifunctionele bedrijfsauto, maar hij is ook geschikt voor het comfortabel vervoeren van personen. De laatste versie wordt zowel bedrijfsmatig ingezet (taxi- en shuttlediensten, vervoer van minder validen) als particulier (familieauto, (sport-) verenigingen). De komst van de nieuwe generatie Fiat Scudo zal een nieuwe impuls geven aan zijn commerciële succes gericht op klanten die een maatoplossing zoeken.

Het vernieuwde donkergrijze dashboard is uitgevoerd in hoogwaardige materialen, terwijl de Panorama-versie zich onderscheidt door fluweelaccenten en het instrumentarium met fraaie aluminium tellerranden op een zwarte achtergrond. De Panorama Family uitvoering heeft nu dezelfde hoogwaardige bekleding als de meest luxueuze Executive en het dashboard is nu verrijkt met smaakvolle zwartgekleurde inlegpanelen rond handgrepen, ventilatieopeningen en middenconsole. Bij de Panorama in Executive-uitvoering zijn deze elementen van aluminium. Tot slot hebben alle versies van de nieuwe generatie Fiat Scudo een vernieuwde zilverkleurige grille die meer in lijn is met die van de Fiat Ducato.

De standaarduitvoering van de nieuwe Fiat Scudo is uitgebreid om de inzittenden in groter comfort te laten reizen, terwijl de aanschafprijs op het zelfde aantrekkelijke niveau is gebleven. In aanvulling op de airconditioning is de nieuwe Fiat Scudo vanaf de SX-versie ‘fully loaded’ met cruise control, parkeersensoren aan de achterzijde, radio/ CD met MP3 afspeelmogelijkheid en bedienbaar vanaf stuurwielkolom, bumpers in carrosseriekleur, Bluetooth connectie en elektrisch verstelbare, verwarmbare en inklapbare spiegels. Deze uitgebreide standaarduitrusting is verpakt in een wijde keuze aan carrosserievarianten van de personenwagenuitvoeringen Combi en Panorama tot de bestelwagenversies Cargo en dubbelcabine configuraties.

De nieuwe generatie Fiat Scudo voor het vervoer van personen kent verschillende uitvoeringen die zijn ontwikkeld om te beantwoorden aan de eisen van specifieke doelgroepen: Combi, Panorama Family en Panorama Executive. De Combi is gericht op het efficiënte vervoer van werknemers en gereedschap van en naar de werkplek. De Panorama Family en Executive-uitvoeringen zijn uitermate geschikt voor grote gezinnen op zoek naar ruimte en comfort en zakelijke inzet, zoals shuttle voor hotels en luchthavens en besteld (taxi-)vervoer.

De bedrijfswagenversie van de Fiat Scudo kent vele variaties op basis van twee lengtevarianten (4,80 m en 5,13 m) bij twee maten wielbasis (3 m of 3,12 m), twee exterieurhoogten (1,94 m of 2,28 m) en twee keuzemogelijkheden bij de compartimentlengte (4,80 m of 5,13 m). Bovendien is er de keuze tussen drie volumevarianten (5 m³, 6 m³ en 7 m³) en twee laadvermogens (1.000 of 1.200 kg).

Het brede pallet aan dieselmotorvarianten begint bij de 90 pk 1.6 MuliJet, gevolgd door de 2.0 MultiJet met 130 pk en de 165 pk sterke 2.0 MultiJet. Alle motoren voldoen aan de Euro-5 emissie-eisen. De twee 2.0 MultiJet turbodieselmotoren zijn standaard gekoppeld aan een zestrapstransmissie.

Tot slot completeert het platform-chassis de veelzijdige reeks aan keuzemogelijkheden van de nieuwe generatie van de Fiat Scudo. Deze versie is het ideaal voor de ombouw naar onder meer koelwagen, mobiel verkooppunt en kampeerwagen met de keuze aan 1.400 kg of 1.700 kg laadvermogen op een wielbasis van 3.122 mm. De nieuwe generatie Fiat Scudo staat vanaf € 14.650,- exclusief BTW en BPM in de prijslijst.