26/02/2016
Fiat Professional officieel partner FIM Motocross

Fiat Professional ondersteunt dit seizoen het FIM Motocross Wereldkampioenschap als officieel partner. Beide vinden elkaar op gebied van vasthoudendheid en dynamiek.

Fiat Professional trapt 2016 af met een nieuw partnerschap. Het Italiaanse bedrijfswagenmerk wordt officieel partner van FIM Motocross Wereldkampioenschap (MXGP). De eerste race vindt plaats op circuit van Losail in Qatar. Het kampioenschap start deze maand en eindigt in september. In totaal worden 18 races verreden in Europa, Verenigde Staten, Qatar, Thailand, Argentini√ę en Mexico. Elke race trekt tientallen miljoen toeschouwers over de hele wereld. Fiat Professional is tijdens deze races zichtbaar op de startgrid.

De prestigieuze samenwerking is gebaseerd op de gedeelde merkwaarden vasthoudendheid en dynamiek. Fiat Professional maakt dit jaar een indrukwekkende metamorfose door op modellengebied. Naast de onlangs vernieuwde Ducato en Doblò, lanceert het bedrijfswagenmerk de nieuwe Fullback pick-up en opvolgers voor de Scudo en Fiorino. De Fullback is Fiat Professional's nieuwe medium-duty pick-up truck en maakt zijn werelddebuut op de Dubai International Motor Show, de grootste autoshow van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De auto is afgeleid van de belangrijke positie die een speler inneemt tijdens rugby of American football. De nieuwe Fiat staat eind tweede kwartaal 2016 bij de Nederlandse Fiat Professional dealer.

De nieuwe Fiat Fullback is de absolute publiekstrekker tijdens het FIM Motocross wereldkampioenschap. Op gebied van configuratie, laadvermogen, trekgewicht, afmetingen en motoren kan de auto zich meten met de besten in zijn segment. Fiat Professional toont aan dat bij praktisch gebruik het nieuwe topproduct tegemoet komt aan de werkelijke behoeftes van haar klanten. Aan de andere kant komt de Fullback, dankzij zijn veelzijdigheid, ook tegemoet aan de wensen die horen bij het alledaagse leven.

Ook de onlangs vernieuwde Ducato is niet te missen tijdens het werelkampioenschap. De bestseller toont tijdens deze races zijn veelzijdigheid: het populaire model bewijst al ruim 34 jaar dat hij uitstekend dienst doet als bedrijfswagen- en personenversie. Sinds 1981 hebben 2.6 miljoen klanten gekozen voor de Fiat Ducato, die eveneens marktleider is als leverancier van camperchassis.